Terugblik onbevreesd leiderschap in sport

 Terugblik op de bijeenkomst “Onbevreesd Leiderschap in de sport”

Gisteravond kwamen ruim vijftig (toekomstig) leiders in de sport samen voor de jaarlijkse themabijeenkomst van de Vereniging voor Diversiteit en Leiderschap in de Sport. Dit jaar was het thema  “Onbevreesd Leiderschap in de sport”.
De avond startte met het uitreiken van de Vrouw & Sportprijs.  Uit handen van juryvoorzitter Antje Diertens en Miriam Reijnen (prijswinnaar 2022) ontving Esther Vergeer deze onderscheiding voor al haar inzet voor een sportmaatschappij zonder uitsluiting. Manuela Louhenapessy  ontving de aanmoedigingsprijs voor al haar goede werk bij Life Goals waarbij ze via sport bijdraagt aan de zelfredzaamheid en plezier in het leven van vele mensen.  
Tijdens de avond werden niet alleen prijzen uitgereikt. De avond stond verder in teken van inspiratie en kennisdeling op basis van het thema. Arne van Lienden (Erasmus Universiteit) deelde zijn inzichten op het gebied van inclusie en exclusie binnen het Europese topvoetbal en de framing van leiderschap door o.a. de sportmedia. Daarna hield Cynthia de Jager (verandermanager in High Permance Sport Organisaties) alle aanwezigen een spiegel voor hoe belangrijk vertrouwen is als het gaat om presteren en gedrag binnen een organisaties en je eigen handelen. 
De avond werd afgesloten met rond-de-tafel gesprekken over leiderschap en onbevreesd kunnen zijn en werden de aanwezigen uitgedaagd om elkaar hierin verder te helpen.  De Vereniging Diversiteit en Leiderschap in de Sport kijkt terug op een zeer geslaagde avond en wil de aanwezigen bedanken voor het mede mogelijk maken.
Meer informatie over de Vrouw & Sportprijs is hier  te vinden. Hoe je je aan kunt sluiten bij de VDLS vind je hier.  

Namens het bestuur van VDLS en organisatie, Kim Middendorp, Astrid Ventevogel, Maartje Fleuren, Sophie Goorhuis en Bo Hoogervorst