Nieuws / blogs

Hier publiceren we nieuws over de VDLS, leeswaardige artikelen van anderen en zo meer! Ook iets delen? Stuur het naar info@sportendiversiteit.nl, we kijken dan of het iets voor deze pagina is.

Aankondiging ALV 14 november inclusief inspiratie programma

Zoals aangekondigd zal op maandagavond 14 november de eerste ALV plaats vinden, gekoppeld aan een netwerk -en inspiratieprogramma voor onze (potentiële) leden en geïnteresseerden.

Programma:*Wil jij je ervaringen delen of heb je een mooi thema voor deze inspiratiesessies dan horen wij dit graag!

Locatie: DeWeerelt van Sport Orteliuslaan 1041
3528 BE Utrecht

Aanmelden kan via: https://sportendiversiteit.nl/aanmelden-14-november. De bijeenkomst kost 25 euro (inclusief lidmaatschap VDLS) Bestaande leden hebben gratis toegang. Bedrijfslidmaatschappen hebben 10 deelnameplekken (waarvan 1 afgevaardigde op de ALV)

Eerste ALV / workshops: zet in je agenda!            

Maandagavond 14 november zal de eerste ledenbijeenkomst plaatsvinden. We zijn bezig met een locatie midden in het land, dus zet alvast deze datum in je agenda! Eind september volgt de agenda (met de locatie)

Ontwikkelingen na 8 maart

Het omzetten van de Stichting Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport naar de Vereniging heeft meer voeten in de aarde dan gedacht. De notaris is nu bezig met de laatste hand te leggen aan de formalisatie, waardoor we binnenkort echt van start kunnen. In de tussentijd hebben we niet stil gezeten. 

Op vrijdag 22 april hebben we met Ine Klosters en Sandra Meeuwsen van gedachten gewisseld over wat er nog te winnen valt als het gaat om #diversiteit en #leiderschap in de #sport. Deze sessie was dusdanig inspirerend dat we dit vanaf september vaker en in groter verband gaan doen onder de noemer: “Open-up in sport”. De eerste bijeenkomst is maandagavond 10 oktober op een locatie in de Randstad. 

Op 13 juni was de VDLS aanwezig bij de bijeenkomst van NOC*NSF over diversiteit en inclusie. 
Daar is kennisgemaakt met verschillende sportbonden, van de hockeybond tot de sportvissers, basketballers, schakers, zwemmers en bridgen. Besproken is daar hoe wij met elkaar actief stappen kunnen zetten om diversiteitsprogramma’s en netwerken op te tuigen. Gezamenlijk gaan wij actie ondernemen om de besturen daadwerkelijk diverser te maken en de vereniging gaat nieuwe bestuurders ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het Rotterdamse Netwerk voor Vrouwen in Sport is één van de reeds bestaande lokale initiatieven als het gaat om diversiteit en inclusie in sportorganisaties en waar leiderschap (bij vrouwen) wordt gestimuleerd door bijeenkomsten en andere initiatieven. Met hen wordt gesproken over een waardevolle verbinding van lokale netwerken met VDLS.